Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΑΡΑΠΕΡΑ Η ΟΡΕΞΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ!

Η «διάσωση» του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα είχε παρουσιαστεί από την κυβέρνηση ως μεγάλη επιτυχία και είχε χρησιμοποιηθεί επικοινωνιακά για να δείξει ότι τάχα δίνει μάχη υπέρ των εργαζομένων, έστω και αν την ίδια στιγμή προχωρούσε στη διάλυση των εργασιακών συμβάσεων, στην απελευθέρωση των απολύσεων, κ.ο.κ., καθιστώντας πιο φτηνή την εργατική δύναμη!

Φαίνεται όμως ότι φτάνει η ώρα για την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, καθώς έχει ανοίξει η όρεξη των μεγαλοβιομηχάνων και των μεγαλεμπόρων, που ήδη έχουν αρχίσει τις επαφές με την κυβέρνηση και την τρόικα ώστε να περάσει στο πακέτο των μέτρων για την επόμενη δόση! 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ηλεκτρονική έκδοση του «Capital», στις επαφές, που γίνονται, πρωτοστατούν «ομάδες επιχειρηματιών της μεταποίησης και του εμπορίου, αλλά όπως όλα δείχνουν μάλλον θα κλιμακωθούν και θα αποκτήσουν σάρκα και οστά». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «προς το παρόν πυρήνας είναι επιχειρηματίες - μέλη περιφερειακών και κλαδικών οργανώσεων της βιομηχανίας της Αττικής, αλλά και της περιφέρειας σε επαρχιακά διαμερίσματα που χαρακτηρίζονται ως αφανιζόμενες βιομηχανικά περιοχές». 

Οι εν λόγω μεγαλοεπιχειρηματίες θεωρούν ότι «η μείωση του εργασιακού κόστους δεν είναι δυνατόν να προέλθει μόνο από τη μείωση των κατωτάτων ορίων και τις επιχειρησιακές συμβάσεις. Είναι καιρός να διαμορφωθούν νέα δεδομένα στο εργασιακό κόστος ώστε οι επιχειρηματίες και κυρίως οι επενδυτές να μπορούν να ελπίζουν σε βελτίωση της σημερινής ανταγωνιστικότητας».

Στο όνομα λοιπόν της ανταγωνιστικότητας θέλουν να καταργήσουν τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας... Δεν υπάρχουν όρια, λοιπόν, στην αντιλαϊκή επιδρομή, η οποία δεν πρόκειται να σταματήσει αν η οργανωμένη αντεπίθεση του λαού δεν βάλει στο στόχαστρο τη στρατηγική και την εξουσία των μονοπωλίων.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: