Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ!



Η ομοβροντία από τα νέα πακέτα έχει ήδη συμφωνηθεί και καταληχτεί. Η βαρβαρότητα κλιμακώνεται με μια σειρά μέτρα όπως:

-- Κατάργηση του βασικού μισθού για νέους μέχρι 25 χρόνων που τώρα θα αμείβονται με 592 ευρώ μεικτά.

-- Ακόμα πιο «ευέλικτη» εργασία (Κατάργηση των υπερωριών, επέκταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου για πολλά χρόνια, έτσι ώστε ο εργαζόμενος να μην παίρνει τα αναλογούντα επιδόματα, πολυετίες, αποζημιώσεις κ.ά.).

-- Καρατόμηση κοινωνικών επιδομάτων, όπως για την ανεργία που θεριεύει, το ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων, για ΑμΕΑ, πολύτεκνους, με την καθιέρωση πολύ χαμηλών εισοδηματικών κριτηρίων, συνδυαστικά και με την ύπαρξη άλλων περιουσιακών στοιχείων (ακόμη και πρώτης κατοικίας).

-- ΦΠΑ: Μετατάξεις εμπορευμάτων από το λεγόμενο συντελεστή 13% στο 23%. Στο μάτι έχουν βάλει και το «μειωμένο» συντελεστή που ισχύει σε νησιά του Αιγαίου.

-- Ειδικοί φόροι κατανάλωσης: Βάζουν σε άμεση εφαρμογή την επιβολή ειδικού φόρου στα «μη αλκοολούχα ποτά» (αναψυκτικά, χυμούς), στο εμφιαλωμένο νερό, το φυσικό αέριο, τα τσιγάρα κ.ά. Από το φθινόπωρο ξεκινά και η αναβαθμισμένη ληστεία στο πετρέλαιο θέρμανσης των νοικοκυριών.

 -Αφορολόγητο όριο: Δραστική μείωση στο σημερινό αφορολόγητο όριο για μισθωτούς  συνταξιούχους και αυτοαπασχολούμενους. Από τα 12.000 ευρώ (σήμερα) πέφτει στα 6.000 με 8.000 ευρώ το πολύ. Από την 1η Ιούλη, λόγω της αυξημένης παρακράτησης, θα υπάρξει μείωση σε μισθούς και συντάξεις. Το μέτρο θα έχει και αναδρομική ισχύ από 1η Γενάρη. Τα πρόσθετα χαράτσια (για το α' εξάμηνο του 2011) θα τα αρπάξουν από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων του 2012. Καρατόμηση ή και κατάργηση φοροελαφρύνσεων για τις δαπάνες των νοικοκυριών που μειώνουν το φόρο εισοδήματος (αποδείξεις λιανικής, Υγεία, φροντιστήρια παιδιών που σπουδάζουν, τόκοι στεγαστικών δανείων για α' κατοικία).

-- Μείωση συντάξεων: Βάζουν φόρους (με μορφή ΛΑΦΚΑ) τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές συντάξεις. Από τη μέγκενη περνούν και τις αναπηρικές συντάξεις.

-- Μείωση των μισθών στο Δημόσιο, με την εισαγωγή του νέου μισθολογίου.  Καταργούν και τα απολειφάδια του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο. Για παραπέρα εξοικονομήσεις, καρατομούν τα μισθολογικά κλιμάκια ωρίμανσης, διάφορα επιδόματα κλπ.

-- Μαζικά λουκέτα μαζί και δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ακόμη περισσότερες απολύσεις συμβασιούχων από υπουργεία, φορείς, ΟΤΑ, μέσα από τη μη ανανέωση των συμβάσεων. Η στατιστική αναλογία για μια πρόσληψη σε κάθε 5 «αποχωρήσεις» διπλασιάζεται στο 1 προς 10, ρίχνοντας έξω από κάθε υπάρχουσα νόρμα τη λειτουργία δημόσιων υπηρεσιών που αφορούν στην κάλυψη λαϊκών αναγκών.

-- Λαϊκή κατοικία: Μείωση του αφορολόγητου ορίου για την απόκτηση α' κατοικίας, ετήσια χαράτσια στη μικρή ακίνητη περιουσία, αύξηση αντικειμενικών τιμών η οποία θα συμπαρασύρει και μια σειρά από ανταποδοτικά χαράτσια (ΟΤΑ κ.ά.).

-- Αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: