Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΠΟΤΑΜΙ......


Ενα μεγάλο απεργιακό ποτάμι κατέκλυσε χτες απ' άκρη σ' άκρη τις πόλεις όλης της χώρας. Χιλιάδες εργαζόμενοι απήργησαν και διαδήλωσαν με το ΠΑΜΕ. Οι ταξικές δυνάμεις έβαλαν τη σφραγίδα τους και σε αυτήν τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση, και στις συγκεντρώσεις, και απέδειξαν ότι είναι το κίνημα που ο εργαζόμενος μπορεί να του έχει εμπιστοσύνη, μπορεί να συμπορευτεί μαζί του στις μικρές και μεγάλες ταξικές αναμετρήσεις, σε μάχες μέχρι τη ριζική ανατροπή.

Συνειδητά και αποφασισμένοι σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι σε κυβέρνηση, τρόικα, πλουτοκρατία, καταψήφισαν με μια φωνή το νέο μνημόνιο. Στην Αθήνα, μια μεγάλη λαϊκή διαδήλωση ξεκινώντας από την Ομόνοια ανέβηκε στο Σύνταγμα, «έζωσε» τη Βουλή και δήλωσε ότι δεν κάνει πίσω, δεν υποχωρεί. Σε όλη τη χώρα, εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα διακήρυξαν πως: Αρνούνται «οι άλλοι να βαστάνε τα σχοινιά» της δικής τους ζωής. Η νέα γενιά αρνείται «να βλέπει πια το δρόμο της κλειστό»! Ολοι μαζί τραγούδησαν σε πλατείες και δρόμους πως για το λαό «έφτασε η ώρα για να σηκωθεί»!

Με λόγο καθαρό, αιτήματα βγαλμένα από την πείρα του αγώνα και τις ανάγκες της ζωής δεσμεύτηκαν για συνέχιση του αγώνα για κλιμάκωση της πάλης με τα συλλαλητήρια του Σαββάτου σε όλες τις πόλεις της χώρας και νέα 48ωρη απεργία. Δήλωσαν «παρών» στο προσκλητήριο της ταξικής πάλης και ξεκαθάρισαν πως δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς στα διλήμματα, στην τρομοκρατία της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της. Δε θα μείνουν θεατές στα τερτίπια των κομμάτων της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου. Θα σταθούν ακόμα πιο αποφασιστικά απέναντι στην νέα Ιερά Συμμαχία του μνημονίου. Και διακήρυξαν, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από το βήμα στη συγκέντρωσης στην Ομόνοια: «Δεν τους φοβόμαστε, τους παλεύουμε, θα τους νικήσουμε»!
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: