Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ/ΝΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, κ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ


Κύριε Γιουρούκο.

Σε συνέχεια της επιστολής σας από 20/06/2011 σας ενημερώνω για τα παρακάτω.

Αποστολή email για παραμονή σε λειτουργία του ηλεκτρονικού υπολογιστή (PC).

Η Διεύθυνση πληροφορικής ακολουθώντας τις απαιτήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, την υιοθετημένη και εγκεκριμένη πολιτική ασφαλείας της Γενικής Τράπεζας, ακολουθώντας το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας πιστωτικών ιδρυμάτων,  χρησιμοποιεί κατάλληλα προγράμματα προστασίας. 

Στο παραπάνω πλαίσιο ζητήσαμε την Δευτέρα 06/06/2011 να παραμείνουν ανοικτά όλα τα PC της Τράπεζας έτσι ώστε να ενημερωθούν με τις τελευταίες εκδόσεις των προγραμμάτων και αντίστοιχος έλεγχος για ύπαρξη και απενεργοποίηση ανεπιθύμητων προγραμμάτων (υιών).

Η παραπάνω εργασία πρέπει να γίνει εκτός εργασίμων ωρών λειτουργίας της Τράπεζας για να μην δημιουργηθούν προβλήματα καθυστέρησης.

Υποδομή λειτουργία μηχανογραφικού εξοπλισμού της Τράπεζας. 

Στο πλαίσιο της παροχής γρήγορων και ασφαλών υπηρεσιών προς τους πελάτες της η Τράπεζα εγκατέστησε και χρησιμοποιεί μηχανογραφικό / ηλεκτρονικό εξοπλισμό τελευταίας υψηλής τεχνολογίας και αξιοπιστίας.

Τον παραπάνω μηχανογραφικό εξοπλισμό τον διαχειρίζεται η Διεύθυνση πληροφορικής η οποία ακολουθεί τις απαιτήσεις ασφαλείας που επιβάλουν η Τράπεζα της Ελλάδος, η Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία καθώς και η Πολιτική ασφαλείας της Τράπεζας και του ομίλου.

Τα δεδομένα τα οποία η Διεύθυνση πληροφορικής έχει την ευθύνη να διαχειρίζεται και να προστατεύει είναι αυτά που απαιτούνται για την ομαλή και ασφαλή συνέχιση των εργασιών της Τράπεζας.

Όλα τα παραπάνω βρίσκονται σε εξοπλισμό κεντρικά εγκαταστημένο ο οποίος τηρεί όλες τις προδιαγραφές λειτουργίας, ασφάλειας και συνέχισης εργασιών.

Για την απρόσκοπτη λειτουργία όλου του παραπάνω εξοπλισμού η Τράπεζα έχει δημιουργήσει κατάλληλα τμήματα και έχει υπογράψει σχετικές συμβάσεις με εξωτερικές εξειδικευμένες εταιρίες υποστήριξης.

Προσωπικοί υπολογιστές Τράπεζας. Απώλεια δεδομένων από τον προσωπικό σας υπολογιστή.

Η Τράπεζα παρέχει στους υπαλλήλους της, μηχανογραφικό εξοπλισμό ο οποίος χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των εργασιών που τους έχουν ανατεθεί.

Δεδομένα που βρίσκονται στους προσωπικούς υπολογιστές, δεν μπορούν και δεν καλύπτονται από την προστασία και την αδιάλειπτη λειτουργία, όπως τα κεντρικά συστήματα και για τον λόγο αυτόν προτείνουμε σε όλους τους συναδέλφους να αρχειοθετούν τα στοιχεία τους στο «My Document» το οποίο χρησιμοποιεί χώρους που βρίσκονται στον κεντρικό μηχανογραφικό εξοπλισμό της Τράπεζας ο οποίος ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας, πρόσβασης και ασφάλειας.

Τα στοιχεία τα οποία υπαινίσσεστε ότι περιπλανούνταν για 11 ημέρες σε διάφορα σημεία της Τράπεζας βρέθηκαν μετά από αίτημα σας από συνάδελφο του τμήματος υποστήριξης χρηστών στον προσωπικό σας υπολογιστή σε διαφορετική θέση αποθήκευσης.

Αυτά τα στοιχεία είναι που επαναφέραμε και τα αρχειοθετήσαμε με σύμφωνη γνώμη σας, στο προσωπικό σας αποθηκευτικό σας χώρο, «My Document», στον κεντρικό εξοπλισμό της Τράπεζας έτσι ώστε να διαχειρίζονται όπως όλα τα υπόλοιπα δεδομένα της Τράπεζας. Παράλληλα σας επαναφέραμε από αποθηκευτικά μέσα (backup tapes) στοιχεία που διατηρούσατε όταν εργαζόσασταν στο κατάστημα Αμπελοκήπων.

Η μεταφορά των στοιχείων από τον χώρο που τα αποθηκεύσατε στον προσωπικό σας υπολογιστή σε άλλο χώρο του ιδίου υπολογιστή, μπορεί να γίνει, άθελα ή ηθελημένα,  από οποιονδήποτε χρήστη του υπολογιστή σας, αρκεί να γνωρίζει τους κωδικούς πρόσβασης (Usernamepassword).

Θα ήθελα να σας θυμίσω ότι η Γενική Τράπεζα δεν αμφισβητήθηκε ποτέ για την απώλεια ή παραποίηση μηχανογραφικών στοιχείων,  βασική προϋπόθεση για την λειτουργία της ως Τράπεζα.

Για όλα τα παραπάνω η Διεύθυνση πληροφορικής έχει ελεγχθεί με επιτυχία από εσωτερικούς και εξωτερικούς ελεγκτές

Στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή επεξήγηση.

Παρακαλώ όπως η απάντηση μου κοινοποιηθεί σε όλα τα υπερκείμενα συνδικαλιστικά όργανα σας και πολιτικούς φορείς.


Ευχαριστώ,



Δημήτρης Παπαδάκης

Dimitris Papadakis
Δ/ντης Πληροφορικής

IT Director









.

Δεν υπάρχουν σχόλια: