Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ!


Εγκρίθηκε ομοφώνως από το Υπουργικό Συμβούλιο ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ο οποίος θα κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

O εφαρμοστικός νόμος περιέχει κοστολογημένες και συμφωνημένες με την τρόικα τις τελικές ρυθμίσεις για (α) τα φορολογικά (β) τα εργασιακά (γ) τα ασφαλιστικά, καθώς και (δ) το πλάνο των αποκρατικοποιήσεων. Εκκρεμεί η νομική μορφή που θα έχει το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας.


Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το νομοσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών και την επιτάχυνση του χρόνου έκδοσης των οικοδομικών αδειών, με το οποίο ουσιαστικά καταργούνται οι πολεοδομίες στη σημερινή τους μορφή.


Το πρωί της Πέμπτης συνεδριάζει ο διευρυμένος Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, στον οποίο ο κ. Βενιζέλος θα παρουσιάσει τις τελευταίες αλλαγές στο Μεσοπρόθεσμο. Αμέσως μετά θα έχει συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας προτού αναχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες (Πέμπτη και Παρασκευή).

Με βάση, επίσης, τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών, την Παρασκευή το πρωί θα συνεδριάσει η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, για τη δεύτερη ανάγνωση του Μεσοπρόθεσμου. Την ίδια ημέρα, θα δοθεί στα κόμματα το κείμενο του εφαρμοστικού νόμου, ώστε να μπορέσουν να το επεξεργαστούν έως την έναρξη της κοινοβουλευτικής συζήτησης.
Τη Δευτέρα και την Τρίτη, το Μεσοπρόθεσμο θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής, ενώ την Τρίτη θα αρχίσει στη Διαρκή Επιτροπή η συζήτηση του εφαρμοστικού νόμου, ο οποίος θα ψηφιστεί έως τις 30 Ιουνίου.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: