Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

Εγινε το μεσημέρι στο αμφιθέατρο της Διοίκησης στη Λεωφ. Μεσογείων, η  Γενική Συνέλευση των Μετόχων της τράπεζας. Το κλίμα αλλά και ο αριθμός των συμμετασχόντων στη Γενική Συνέλευση, απεικόνισε ακριβώς το μέγεθος της παρακμής και της απαξίωσης για τη Γενική τράπεζα και τους εργαζόμενους, που έχει επιβάλει η Διοίκηση της Societe Generale με το 88,5% των μετοχών που κατέχει.


Αρκετοί μικρομέτοχοι έθεσαν ερωτήματα  για το ρόλο της τράπεζας στην ελληνική οικονομία και για τις συνεχείς ζημιές που παρουσιάζει.  

Ο πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ και του "Ενωτικού"  σδ. Δημ. Καλόγηρος,  ανέβηκε για λίγα λεπτά στο βήμα και προβάλλοντας ορισμένα ερωτήματα, έθεσε ως προϋπόθεση για τη παραμονή του, την άμεση απάντηση από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο. Οπως ήταν αναμενόμενο, η απάντηση αυτή ........δεν δόθηκε ποτέ και ο πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ, θεώρησε σκόπιμο ν' αποχωρήσει!  (Κάπως έτσι σκέφθηκε και ο Ευγένιος Ιονέσκο, το θέατρο του Παράλογου!)

Αναρωτιόμαστε, γιατί τελικά δεν έθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ στη συνέλευση των Μετόχων, τα προβλήματα των εργαζομένων, τη προκλητική προσφυγή της τράπεζας για μείωση μισθών κι επιδομάτων, τα ζητήματα που προκύπτουν από την αντεργατική στάση της Διοίκησης  και την απαξιωτική συμπεριφορά των Γάλλων;;  Γιατί δεν έμεινε μέχρι τέλος της διαδικασίας, ν' αντιμετωπίσει τις συνέπειες αυτού του κλίματος σε βάρος των εργαζόμενων, αλλά προτίμησε τη φυγή;;;

Γιατί αποχώρησε από τη Γενική Συνέλευση, χωρίς τουλάχιστον απόφαση του Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ;  Μήπως τελικά, δεν ήθελε να συγκρουσθεί με την εργοδοσία;;

Αντίθετα και παρά τον περιορισμένο αριθμό προσκλήσεων που προβλέπει για φέτος ο νόμος, στη συνέλευση παρευρέθησαν και έκαναν τοποθέτηση οι συνάδελφοι μέλη του Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ,  ΦΑΝΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ, και ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΣ.  


Οι παραπάνω συνάδελφοι, καταψήφισαν τα πεπραγμένα της Διοίκησης, καθώς και τη πρόταση για μείωση του Μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας κατά 99.399.624,80 €


Για ν' αποδείξουμε τη σημασία που  θα είχε η παραμονή και του προέδρου του ΣΥΓΤΕ μέσα στη Συνέλευση και πόσο τελικά βοήθησε η παρουσία μέχρι τέλος, οι παρεμβάσεις αλλά και οι αντιδράσεις των συναδέλφων ΠΟΛΥΖΟΥ και ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΥ, στη δημοσιοποίηση των προβλημάτων και του κλίματος που επικρατεί σε βάρος των εργαζομένων, παραθέτουμε απόσπασμα από το άμεσο κιόλας δημοσίευμα του "Capital.gr" :




"....Σημειώνεται ότι έντονες αντεγκλήσεις υπήρξαν από εκπροσώπους εργαζομένων της τράπεζας από τους οποίους έχει ζητηθεί να υπογράψουν ειδική επιχειρησιακή σύμβαση με μείωση αποδοχών κατά 10%. Σύμφωνα με τη διοίκηση το κόστος των αμοιβών προσωπικού έχει αυξηθεί κατά 27% την τελευταία 5ετία. Όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι το τελευταίο πεντάμηνο έχουν αποχωρήσει 110 εργαζόμενοι από τους 1600 υπαλλήλους της τράπεζας..." 



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: