Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΥΠΟΥΛΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ......

«Μαλάκωσαν» αίφνης οι ξένοι δανειστές και οι θεσμικοί εκπρόσωποί τους (τρόικα) και δηλώνουν ότι είναι κάτι παραπάνω από βέβαιη η εκταμίευση της πέμπτης δόσης ύψους 12 δισ. στις αρχές του Ιούλη! 

Μέχρι πρόσφατα, σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση, χρησιμοποιούσαν την πέμπτη δόση για να τρομοκρατήσουν το λαό ώστε να αποδεχθεί τα άγρια μέτρα του μεσοπρόθεσμου, απειλώντας σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να εκταμιευτεί η πέμπτη δόση, αν δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο και αν δεν υπάρξει ανοικτή συναίνεση και στήριξη «από όλες τις πολιτικές δυνάμεις». 

Από προχτές όμως άλλαξε το τροπάρι. Και πως να γίνει αλλιώς, αφού αν δεν "δώσουν τη 5η δόση", κινδυνεύουν  να χάσουν τα λεφτά τους! Και αυτό είναι που τους ενδιαφέρει άμεσα!  Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο Ο. Ρεν, που είχε παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενορχηστρωμένη εκστρατεία ιδεολογικής τρομοκρατίας και εκβιασμού του λαού, εξέφρασε χτες τη βεβαιότητα ότι το Γιούρογκρουπ στη συνεδρίαση της Κυριακής θα λάβει την απόφαση για την εκταμίευση της 5ης δόσης, δίχως άλλες «προϋποθέσεις»! 

Από κοντά και το ΔΝΤ, που διαμήνυσε ότι θα καταβάλει το μερίδιό του στη δόση. Επιβεβαιώνεται δηλαδή περίτρανα ότι το δάνειο και η εκάστοτε δόση του θα χρησιμοποιείται ως πιστόλι στον κρόταφο του λαού για να περνάνε ολοένα και πιο άγρια και βάρβαρα μέτρα!

Ο λαός όμως δεν πρέπει να πτοείται από την τρομοκρατία και τα εκβιαστικά διλήμματα, ούτε βέβαια να ζει με το άγχος της επόμενης δόσης του δανείου, από το οποίο έτσι και αλλιώς δεν εισπράττει ούτε ένα ευρώ, αλλά πώς με την οργανωμένη δύναμή του θα αποκρούσει την καπιταλιστική βαρβαρότητα και θα βάλει σκοπό να ανατρέψει την εξουσία των μονοπωλίων, να κατακτήσει τη δική του εξουσία!
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: