Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Για ...3η μέρα, (με την ανακοίνωσή του), ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ!

Το να κυνηγάει συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ τη σκιά του, το μόνο που καταφέρνει είναι να μεγαλώνει την απόσταση που τον χωρίζει από την ανάληψη της ευθύνης του πάνω στα προβλήματα. Σε μια κίνηση απελπισίας για τη κατάσταση που υπάρχει στο χώρο, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους πάντες, ζητώντας και από την ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ,  να ....καταγγείλει τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού κ. Κουτρουμάνη για το ΕΤΑΤ,  αντί να κάνει πρώτα την αυτοκριτική του ως πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ, που με τη δική του ευθύνη, έχει καταντήσει το Συλλογικό όργανο,  "σωματείο σφραγίδα",  ανίκανο να παλαίψει για οτιδήποτε!  

Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ σ.κ. παίρνει εντολές μόνο από τους εργαζόμενους και σ' αυτούς δίνει λόγο εδώ και 35 χρόνια!  Το ποιός καταγγέλλει συνέχεια εδώ και χρόνια εμπράκτως και όχι με λόγια, τη πολιτική της σημερινής όσο και της προηγούμενης Κυβέρνησης  πάνω στα προβλήματα,  είναι γνωστό σε όλους τους εργαζόμενους.  Η πρακτική και οι θέσεις του κ. Κουτρουμάνη δεν είναι δικές του! Είναι η πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και σαν τέτοια την έχουμε καταγγείλει, όπως και η στάση της κας Πετραλιά, ήταν η πολιτική της προηγούμενης Κυβέρνησης της Ν.Δ. Δεν υπάρχουν ατομικές πολιτικές! Υπάρχουν συγκεκριμένες Κυβερνητικές πολιτικές σε βάρος των εργαζομένων εδώ και χρόνια!

Και όπου βεβαίως υπάρχουν και προσωπικές ευθύνες, η  ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ πάντα τις καταγγέλλει και αυτές, όπως έκανε πρόσφατα και με τη ηγεσία του σημερινού υπουργείου Εργασίας.  Και μάλιστα εμπράκτως:  Μπαίνοντας δηλαδή, μπροστά στους αγώνες και προτείνοντας επανειλλημένα στον πρόεδρο του ΣΥΓΤΕ, αγωνιστικό πλαίσιο και μορφές κινητοποιήσεων με προοπτική για το Συλλογικό όργανο και τους εργαζόμενους, οι  οποίες ομόφωνα από το προεδρείο απορρίπτονταν κάθε φορά με εισήγηση του προέδρου! Προτάσεις και για τα προβλήματα και για το Ασφαλιστικό! Ποιά είναι η δράση του ΣΥΓΤΕ για τα προβλήματα όλον αυτόν το καιρό;;  Απλές "καταγγελίες" με υπομνήματα, επιστολές και ...προσφυγές, όπως κάνουν ο πρόεδρος και το προεδρείο της πρώην ΔΑΚΕ, είναι για κατανάλωση και αποπροσανατολισμό! Είναι για ν' αποφύγουν τις ευθύνες τους και να "βγάλουν"  τις εκλογές αλώβητοι!

Ταφόπλακα στο Ασφαλιστικό και στα εργασιακά δικαιώματα, έβαλαν όλα αυτά τα χρόνια, οι πολιτικές των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ.!  Εχει τα κότσια ο πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ να καταγγείλει συνολικά τις πολιτικές αυτές και να κόψει τον ομφάλιο λώρο από κομματικές πρακτικές;;; Γιατί το να "καταγγέλεις"  μεμονωμένα κάποιους υπουργούς και να στηρίζεις κάποιους άλλους, στα πλαίσια μιας όμορης και συγκεκριμένης αντιλαϊκής πολιτικής, δεν είναι ΑΓΩΝΑΣ, αλλά συναγωνισμός πελατειακών σχέσεων! 

Εμείς ως ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ, του προτείνουμε έστω και τώρα στο και "5", αφού παρουσιάζεται ως "αγανακτισμένος":  Αμεση έκτακτη σύγκλιση του Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ με πρόταση για τη Γενική Συνέλευση στις 30 Οκτωβρίου, 24ωρης αγωνιστικής κινητοποίησης και συγκέντρωσης των εργαζομένων και συνταξιούχων, έξω από το Υπουργείο Εργασίας, καταγγελία της Κυβερνητικής πολιτικής καθώς και του κ. Κουτρουμάνη για την αθέτηση των υποσχέσεων πλήρους επίλυσης του Ασφαλιστικού,  καταγγελία της γαλλικής εργοδοσίας για τη μη εγγραφή νέων συναδέλφων στον κλάδο εφάπαξ και όχι μόνο, συντονισμός με τα Δ.Σ. του ΤΑΠΓΤΕ και του Συλλόγου Συνταξιούχων, κάλεσμα για κοινή συνεδρίαση, ενημέρωση των υπερκείμενων συνδικαλιστικών οργάνων και πολιτικών κομμάτων, με πλαίσιο την απαίτησή μας για οριστική επίλυση του Ασφαλιστικού προβλήματος!

Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να ψηφίσουμε τη πρόταση αυτή και να παλαίψουμε για την επιτυχία των κινητοποιήσεων και της κάθε μορφής αγώνα που θα αποφασισθεί. Ο πρόεδρος και το προεδρείο της πρώην ΔΑΚΕ στον ΣΥΓΤΕ, μπορούν;;; Είναι διατεθειμένοι να θέσουν το Σωματείο σε κίνηση;;  Είναι διατεθειμένοι να καταγγείλουν τις Κυβερνητικές πολιτικές και την Εργοδοσία της Τράπεζας;; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!  Ολα τ' άλλα είναι εκ του πονηρού και  "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε"!   

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ τον σδ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟ
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: