Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ σ.κ.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ,  ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΕΣ ΤΙΣ… …ΛΥΣΕΙΣ:

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ….ΕΠΙΣΤΟΛΗ!


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, 

Ο πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ,  ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει, ή νομίζει πως οι εργαζόμενοι στη Γενική τράπεζα έχουν χαμηλή νοημοσύνη και δεν "παίρνουν χαμπάρι" τι γίνεται! Πόσες επιστολές θα μας βγάλουν ακόμη μέχρι τις εκλογές του Συλλόγου;; Μην απορήσετε αν δείτε κι "εφημερίδα" του Συλλόγου, με όλες οι επιστολές του τελευταίου εξαμήνου!  Πρακτικό αποτέλεσμα;; ΜΗΔΕΝ! Να περνάει ο καιρός και να γεννάμε ελπίδες επίλυσης μέχρι και την επομένη των εκλογών!  Μετά "μην είδατε τον Παναή!"

Με ημερομηνία 08/10/2010, μας κοινοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ, επιστολή που έστειλε στους αρμόδιους υπουργούς και σε όλα τα κόμματα με την οποία ενημερώνει για τη συρρίκνωση της τράπεζας και ζητά την άμεση παρέμβασή τους για τη ...διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων!  Δηλαδή, αν καταλαβαίνουμε καλά, ο πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ, ζητά από τη πολιτική ηγεσία και τους υπουργούς, (αυτούς που ψήφισαν μνημόνιο,  απολύσεις, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, μείωση αποδοχών και συντάξεων κλπ), να ....παρέμβουν για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας!!   ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΡΑΓΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ;;;   ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ;;   (Αφήστε που και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην ουσία δεν διαφωνεί με τη Κυβέρνηση για τα μέτρα!).  Υποκλινόμαστε στην αγωνιστική σου διάθεση συνάδελφε πρόεδρε!  ΟΛΑ ΚΑΛΑ,  ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ  "ΑΒΡΟΧΟΙΣ ΠΟΣΙ"  ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ! 

Προχθές, κοινοποίησε ανακοίνωση, στην οποία παραθέτει τις με ημερομηνίες 11/06/2010 προς τον κ. ΜΑΡΤΕΝ  και 06/08/2010 προς τον κ. ΜΟΝΑΧΟ επιστολές, για τη διενέργεια των προαγωγών που έχουν  ήδη καθυστερήσει και με ημερομηνία επίσης 01/10/2010, μας κοινοποιεί και αίτηση προς το ΣΕΠΕ για να επιληφθεί του θέματος! Κατ' αρχήν  οι προαγωγές με βάσει τον Οργανισμό γίνονται κάθε Ιανουάριο, όπως άλλωστε αναφέρει και η ίδια η ανακοίνωση. Γιατί λοιπόν τώρα όλη αυτή η επιστολολογία και γιατί τον Οκτώβριο η αίτηση προς το ΣΕΠΕ;; Επρεπε να περάσει όλος ο χρόνος για να διευκολυνθεί η εργοδοσία;;;  Και ποιές προαγωγές;; Αυτές που κόβονται όλοι οι συνάδελφοι με τα απαράδεκτα Δελτία Αξιολόγησης και την αντεργατική νοοτροπία μέσα στα συμβούλια;;;   ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ;;

Επίσης άλλη μια ανακοίνωση με επιστολή του προέδρου του ΣΥΓΤΕ προς το Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ, για την εφαρμογή και στην επαρχία των διαδικασιών που εφαρμόζονται στην Αττική, για τα φαρμακεία κλπ. Δεν θυμόμαστε πόσες ανάλογες επιστολές μας έχει κοινοποιήσει! Και προσέξτε τον εμπαιγμό: Το  Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ, αποφασίζει να σταλεί το αίτημα προς την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, όπου σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση  του προέδρου του ΣΥΓΤΕ,  καταγγέλεται ο κ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ  για την απόφαση της Κυβέρνησης να ...μειώσει τον προϋπολογισμό του Ταμείου Υγείας!!  

Σήμερα συνεχίζει …ακάθεκτος με νέα επιστολή προς τον κ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ, για το …ΕΤΑΤ! Καλεί μάλιστα όλους να …πάρουμε θέση! Εμείς ως ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ, τον καλούμε επιτέλους να σοβαρευτεί και να βάλει το Σωματείο, που το έχει καταντήσει «σφραγίδα», μπροστά στους αγώνες μαζί με όλους τους εργαζόμενους, όπως του έχουμε προτείνει κατ’ επανάληψη.  Όλα τ’ άλλα είναι προεκλογικά τεχνάσματα εκ του πονηρού!  Τα προβλήματα δεν λύνονται μ’ …επιστολές! Και όσο για τις ..ευχαριστίες προς τον κ. Κουτρουμάνη, ας πάει να τα πεί αλλού αυτά και κυρίως στη παράταξή του και όχι σε μας, που όλοι γνωρίζουν την αγωνιστική μας θέση απέναντι στις πολιτικές του δικομματισμού!  Οσο για τον ….επαγγελματικό προσανατολισμό στον ΣΥΓΤΕ(!) – αφού τα λύσαμε όλα τ’ άλλα – είμαστε σίγουροι  πλέον για το …μέλλον των παιδιών μας!
 

Για την ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ σ.κ.       

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΣ  -  ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: