Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Ρωτάμε τον πρόεδρο του ΣΥΓΤΕ: Ισχύει η παρακάτω ανακοίνωση και για τους συναδέλφους της Γενικής;;

Σήμερα διαβάσαμε στον Τύπο τη παρακάτω είδηση και είμαστε υποχρεωμένοι να τη δημοσιοποιήσουμε: 

«Διακόπτουμε την νοσηλεία ασφαλισμένων των δυο κλάδων υγείας του ΤΕΑΥΤΕΚΩ (σ.σ. αφορά ασφαλισμένους των Ταμείων Υγείας του ΤΑΠΟΤΕ, της ΔΕΗ και των Τραπεζών) από 11-10-2010 λόγω της μη πληρωμής νοσηλίων από τον Ιανουάριο του 2008 και ζητούμε την έντοκη καταβολή των οφειλομένων νοσηλίων έως σήμερα, όπως η νομοθεσία προβλέπει»! 

Την ανακοίνωση αυτή έκανε η διοικούσα επιτροπή της Πανελλήνιας Ενωσης Ιδιωτικών Κλινικών. Η Ενωση ενημερώνει ότι θα αναστείλει τη απόφασή της για διακοπή της συνεργασίας με το ΙΚΑ και τον ΟΠΑΔ (επειδή πήρε κάποια από τα λεφτά που της χρώσταγαν), αλλά όχι με τον ΟΑΕΕ, με τον οποίο η διακοπή συνεργασίας παρατείνεται ως τις 30 του Οκτώβρη. 

Βέβαια, αν έτσι έχουν τα πράγματα,  οι κλινικάρχες ούτως ή άλλως, τη δουλειά τους κάνουν! Δηλαδή, ως επιχειρήσεις που είναι παίρνουν αποφάσεις ανάλογα με το πώς διαφυλάσσουν και ενισχύουν την κερδοφορία τους. Γι' αυτούς η Υγεία είναι κάτι το οποίο πουλάνε και για να το αγοράσει κάποιος πρέπει να πληρώσει. Το ίδιο ισχύει και για όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα: Εδώ και χρόνια υπηρετούν πιστά το πώς οι κλινικάρχες θα ξεζουμίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ, σήμερα, που η Υγεία μπορεί να γίνει «πεδίο δόξης λαμπρόν» για μπίζνες, καταργούν τις δημόσιες παροχές για να πηγαίνουν οι εργαζόμενοι απευθείας στην αγορά! 

Το ερώτημα που επαναλαμβάνουμε στον πρόεδρο του ΣΥΓΤΕ  σδ Δ. Καλόγηρο, είναι αν ισχύουν τα παραπάνω και για τους ασφαλισμένους στη Γενική Τράπεζα και αν έτσι έχουν τα πράγματα, τι έκανε αυτός ως μέλος του Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ και γιατί δεν ενημέρωσε ως ώφειλε το Διοοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου;;;
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: