Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ. - ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΦΑΠΑΞ, ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ 6 ΜΗΝΕΣ, ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ.

Με αρκετούς συναδέλφους εργαζόμενους και συνταξιούχους πάνω από το όριο της απαρτίας και κυρίως με αρκετούς εν ενεργεία συναδέλφους, πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 2 Οκτώβρη 2010, στο Ξενοδοχείο "ΕΣΠΕΡΙΑ",  η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας. 

Ελαμψαν δυστυχώς δια της απουσίας τους, ο πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ σδ. Καλόγηρος, καθώς και ολόκληρο το προεδρείο της παράταξης "Ενωτικός Σύλλογος"  στον ΣΥΓΤΕ!  

Το γεγονός αυτό,  στηλιτεύθηκε απ' όλους τους ομιλητές, αλλά και από τον πρόεδρο του Ταμείου σδ. Φιλ. Ταυρή, ο οποίος τόνισε τη σημασία της σημερινής συνέλευσης για τις εξελίξεις στο Ταμείο και κυρίως για τις εξελίξεις στον κλάδο εφάπαξ που ενδιαφέρει βασικά τους εν εν ενεργεία  συναδέλφους και γι' αυτό η σκόπιμη απουσία του προέδρου και ολόκληρου του προεδρείου του Συλλόγου των εργαζομένων, κρίνεται ως απαράδεκτη  και ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων! Οπως απαράδεκτη και ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων, ήταν και η άρνηση καθόδου στις εκλογές του Ταμείου, τόσο του προέδρου του ΣΥΓΤΕ σδ. Καλόγηρου, όσο και των υπολοίπων μελών του προεδρείου της παράταξης "Ενωτικός Σύλλογος", με αποτέλεσμα σήμερα στο Δ.Σ. να υπάρχουν 6 συνταξιούχοι και μόνο 3 εν ενεργεία συνάδελφοι. Αυτές οι μεθοδεύσεις, είναι κατανοητό ποιούς ευνοούν. 

Ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος του Ταμείου σδ. Φιλ. Ταυρής,  ότι ως  αντιπάλους αναγνωρίζουμε τη Κυβέρνηση και την εργοδοσία και κανέναν άλλον!  Εκτός κι αν κάποιοι άλλοι, έχουν περάσει στην απέναντι πλευρά! Συνταξιούχοι και εργαζόμενοι έχουν κοινά συμφέροντα στο Ταμείο για τη συνέχιση του αγώνα μέχρι την ένταξή μας στο ΕΤΑΤ.  

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ταμείου, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ένταξή μας στο ΙΚΑ - ΕΤΕΑΜ και στα πιθανότερα σενάρια για τον τρόπο υπολογισμού της επικουρικής μας σύνταξης, που ως τέτοια,  φέρονται αυτά που ισχύουν στο ΙΚΑ - ΕΤΕΑΜ, σε ότι αφορά τον τρόπο υπολογισμού της επικουρικής σύνταξης.  


Εκανε επίσης και μια ιστορική αναδρομή για το πως φτάσαμε ως εδώ, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως  σημαντικό ρόλο στη απαξιωτική πορεία του Ταμείου, έπαιξε και η πολύχρονη προσωπική αντιπαράθεση για το μοίρασμα θέσεων μεταξύ των σδ. Τυχάλα και Καλόγηρου.  Οι συνεχείς τροποποιήσεις  καταστατικών του Ταμείου, οι αλλαγές και το μοίρασμα θέσεων στα Δ.Σ.  και η ακατάσχετη παροχολογία, γίνονταν τις περισσότερες φορές, με στόχο  την αύξηση ψήφων και εδρών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου!   

Για το θέμα των τροποποιήσεων των καταστατικών για ολοένα και μεγαλύτερες παροχές, ανέφερε πως κανείς ουσιαστικά δεν πήρε ποτέ το κόστος να τις αρνηθεί δημόσια, παρά μόνο ο σδ. Μιλτιάδης Πηλός,  (ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ), ο οποίος είχε τότε μιλήσει για  "τον φασιανό που τον τρώμε"!  Για το μεγάλο θέμα του παιξίματος στο Χρηματιστήριο, ο πρόεδρος του Ταμείου ανέφερε, πως υπεύθυνοι ήταν οι λεγόμενοι  " 5 μικροί μάγοι", δηλαδή οι σδ. Τυχάλας, Φακωτάκης, Ζορμπαλάς, Ταμπάκης και Μπαλάφας. 

Σύντομη παρέμβαση στη συνέλευση μετά τη τοποθέτηση του σδ. Ταυρή, έκανε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων, σδ. Νίκος Καραγεώργος,  ο οποίος συμφώνησε σε όσα ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Ταμείου και τόνισε την ανάγκη ενότητας όλων των ασφαλισμένων του Ταμείου, εργαζόμενων και συνταξιούχων.  

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι σδ. Μανώλης Νικολουδάκης από τη μεριά της ΠΑΣΚΕ και Δημήτρης Γιουρούκος από τη μεριά της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ σ.κ. Και οι δύο αναφέρθηκαν πάνω σε σημεία της τοποθέτησης του προέδρου του Ταμείου, καθώς και στις τρέχουσες εξελίξεις, καταγγέλοντας παράλληλα την απουσία του προέδρου του Συλλόγου και όλων των μελών του προεδρείου του ΣΥΓΤΕ.  Ανέφεραν επίσης, ότι συμφωνούν στην ανάγκη συνέχισης της αναστολής καταβολής του εφάπαξ, σε όσους συναδέλφους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, δεδομένης και της υπάρχουσας διαδικασίας τροποποίησης του καταστατικού του κλάδου εφάπαξ. 

Ο εκπρόσωπος της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ σ.κ. στο ΔΣ του Ταμείου και του ΣΥΓΤΕ, σδ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΣ, σχετικά με την ιστορική αναδρομή του προέδρου σδ. Ταυρή, ανέφερε, πως για όλα όσα έχουν συμβεί στο Ταμείο, Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ, δυστυχώς τα είχε προβλέψει και τα έγραφε από τότε, αλλά κανείς δεν άκουγε!  Υπενθύμισε ακόμη, ότι στο δημοψήφισμα του 1987, αν οι συνδικαλιστές της τότε ΔΗΚΙ (ΔΑΚΕ αργότερα, Ενωτικός Σύλλογος σήμερα), δέχονταν τη πρόταση της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ  για λύση στο Ασφαλιστικό "Τύπου Εμπορικής", σήμερα δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτή τη κατάσταση και το κυριότερο δεν θα υπήρχαν οι ακατάσχετες παροχολογίες και το παίξιμο στο Χρηματιστήριο. 

Ο σδ. Δημήτρης Γιουρούκος, ανέφερε επίσης, πως δεν χρωστάμε καμία χάρη σε κανέναν υπουργό Κυβέρνησης για την ένταξή μας στο ΙΚΑ - ΕΤΕΑΜ, αλλά  αντίθετα μας οφείλουν -  και μάλιστα πολλά - όλες οι Κυβερνήσεις που πέρασαν μέχρι σήμερα με τους αντεργατικούς και αντιασφαλιστικούς νόμους που έχουν φτιάξει και που συνεχίζουν να φαλκιδεύουν καθημερινά τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα!       

Από τη μεριά της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Ταμείου, το λόγο πήρε ο σδ. Φάνης Πολύζος, ο οποίος τοποθετήθηκε κι αυτός πάνω στις εξελίξεις και τη πορεία του Ταμείου, καθώς και στις ευθύνες του προεδρείου του ΣΥΓΤΕ που απουσιάζει σκόπιμα.  Αναφέρθηκε επίσης και στην ανάγκη συνέχισης της αναστολής καταβολής εφάπαξ, γιατί προέχει η σωτηρία του Κλάδου για όλους τους εν ενεργεία συναδέλφους. 

Στη συνέχεια, το μέλος του Δ.Σ. του Ταμείου, σδ. Ηλίας Σιώρης, διάβασε εκ μέρους των εν ενεργεία συναδέλφων - μελών του Δ.Σ. του Ταμείου, τη πρόταση για την ανάγκη συνέχισης  της αναστολής καταβολής του εφάπαξ για 6 μήνες και για όσους συναδέλφους δεν έχουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, η οποία ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ!   
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: