Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

SocGen: Μήνυση για απόκρυψη ζημιών από επενδυτή


Δύο τραπεζίτες της Societe Generale στη Σιγκαπούρη σχεδόν «εξαφάνισαν» τον λογαριασμό των 10 εκατ. δολαρίων ενός πελάτη τους εξαιτίας λανθασμένων τοποθετήσεων για την αξία των νομισμάτων, και προσπαθούσαν για χρόνια να καλύψουν τη ζημιά.

Όπως ισχυρίζεται ο πελάτης που κατέθεσε την αγωγή κατά της Societe Generale, ο Chan Leong Cheng, κάτοικος του Περθ της Δυτικής Αυστραλίας, η διαχείριση των assets στο λογαριασμό από τους κατηγορούμενους δημιούργησε μαζικές ζημιές.

Ο Cheng μήνυσε το τμήμα private banking της τράπεζας στη Σιγκαπούρη αλλά και τα δύο στελέχη της, ζητώντας να αποζημιωθεί για 8 εκατ. δολάρια του λογαριασμού.

Η Societe Generale ανακάλεσε την άδεια της Jenny Liew Marn Leng, εκτελεστικής διευθύντριας, καθώς και της άμεσης επόπτριάς τηςLilian Ang, μετά από την ανακάλυψη των απωλειών.

Και τα δύο στελέχη της SocGen, διαβεβαίωναν τον Chan για αρκετά χρόνια ότι ο λογαριασμός του είχε περίπου 8 εκατ. δολάρια, επικαλούμενες μάλιστα και σχετικά έγγραφα, αν και ο λογαριασμός είχε σχεδόν εξαφανιστεί.

Η Liew ομολόγησε ότι η πραγματική αξία του επενδυτικού λογαριασμού διαμορφωνόταν στα 260.000 δολάρια στις 22 Μαΐου.



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: