Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ σ.κ.



ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ,  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ!


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, 
Με τις τελευταίες ανακοινώσεις τους ο πρόεδρος και το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ,   μεγαλώνουν την απόσταση που τους χωρίζει από την ανάληψη  ευθύνης πάνω στα προβλήματα! Σε μια κίνηση απελπισίας για τη κατάσταση που υπάρχει στο χώρο, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους πάντες, ζητώντας και από την ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ,  να ....καταγγείλει τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού κ. Κουτρουμάνη για το ΕΤΑΤ, αντί να κάνουν πρώτα την αυτοκριτική τους ως προεδρείο του ΣΥΓΤΕ, γιατί έχουν καταντήσει το Συλλογικό όργανο,  "σωματείο σφραγίδα", ανίκανο να παλέψει για οτιδήποτε!  Σήμερα μάλιστα, 29 Οκτωβρίου,  μία μέρα πριν από τη Γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση, ο πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ, συγκάλεσε τακτικό Δ.Σ. με δύο μόνο θέματα, χωρίς τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, όπως είναι η συρρίκνωση της τράπεζας,  οι εξοντωτικές μεταθέσεις, η υποβάθμιση και η κατάργηση θέσεων, η βιομηχανία πειθαρχικών, κλπ!  Από ποιόν ζητάνε τις ευθύνες, αφού έχουν τη πλειοψηφία στο Δ.Σ;
Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ σ.κ. παίρνει εντολές μόνο από τους εργαζόμενους και σ' αυτούς δίνει λόγο εδώ και 35 χρόνια!  Το ποιός καταγγέλλει εμπράκτως και όχι με λόγια, τη πολιτική όλων των Κυβερνήσεων  πάνω στα προβλήματα,  είναι γνωστό στους εργαζόμενους. Η πρακτική και οι θέσεις του κ. Κουτρουμάνη δεν είναι δικές του! Είναι η πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και σαν τέτοια την έχουμε καταγγείλει, όπως και η στάση της κας Πετραλιά, ήταν η πολιτική της προηγούμενης Κυβέρνησης της Ν.Δ.  Δεν υπάρχουν ατομικές πολιτικές! Υπάρχουν συγκεκριμένες Κυβερνητικές πολιτικές σε βάρος των εργαζομένων εδώ και χρόνια!

Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ, έχει καταγγείλει πολιτικά τη Κυβέρνηση και την ηγεσία του σημερινού υπουργείου εργασίας Εργασίας στη πράξη και όχι με …χαρτοπόλεμο!  Μπαίνοντας μπροστά στους αγώνες για το Ασφαλιστικό και τα εργασιακά, προτείνοντας επανειλλημένα αγωνιστικό πλαίσιο και μορφές κινητοποιήσεων, που  ομόφωνα απορρίπτονταν κάθε φορά με εισήγηση του προέδρου του ΣΥΓΤΕ!   «Καταγγελίες" δήθεν, με υπομνήματα, κι’  επιστολές,  είναι για κατανάλωση και αποφυγή ευθυνών μπροστά στις εκλογές του Συλλόγου!

Ταφόπλακα στο Ασφαλιστικό και στα εργασιακά δικαιώματα, έβαλαν όλα αυτά τα χρόνια, οι πολιτικές των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ.!  Εχει τα κότσια ο πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ να καταγγείλει συνολικά τις πολιτικές αυτές και να κόψει τον ομφάλιο λώρο από κομματικές πρακτικές;;; Γιατί, το να "καταγγέλεις" μεμονωμένα κάποιους υπουργούς και να «χαϊδεύεις» κάποιους άλλους, στα πλαίσια φιλικών και προσωπικών ανταγωνισμών,  δεν είναι ΑΓΩΝΑΣ, αλλά συναγωνισμός πελατειακών σχέσεων! 

Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ, προτείνει έστω και τώρα,  να συμπεριληφθεί στα θέματα του σημερινού τακτικού Δ.Σ., η συζήτηση και πρόταση στην αυριανή Γενική Συνέλευση,  24ωρης αγωνιστικής κινητοποίησης και συγκέντρωσης των εργαζομένων και συνταξιούχων, έξω από το Υπουργείο Εργασίας, καταγγελία της Κυβερνητικής πολιτικής καθώς και του κ. Κουτρουμάνη για την αθέτηση των υποσχέσεων πλήρους επίλυσης του Ασφαλιστικού,  καταγγελία της γαλλικής εργοδοσίας για τη μη εγγραφή νέων συναδέλφων στον κλάδο εφάπαξ και όχι μόνο, συντονισμός με τα Δ.Σ. του ΤΑΠΓΤΕ και του Συλλόγου Συνταξιούχων, κάλεσμα για κοινή συνεδρίαση, ενημέρωση των υπερκείμενων συνδικαλιστικών οργάνων και πολιτικών κομμάτων, με πλαίσιο την απαίτησή μας για οριστική επίλυση του Ασφαλιστικού προβλήματος!

Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να ψηφίσουμε τη πρόταση αυτή και να παλέψουμε για την επιτυχία του κάθε μορφής αγώνα που θα αποφασισθεί. Ο πρόεδρος και το προεδρείο της πρώην ΔΑΚΕ στον ΣΥΓΤΕ, μπορούν;;;  Είναι διατεθειμένοι να καταγγείλουν τις Κυβερνητικές πολιτικές και την Εργοδοσία της Τράπεζας;; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!  Ολα τ' άλλα είναι εκ του πονηρού και  "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε"!   

Για την ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ σ.κ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΣ  -  ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: