Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ


 
Αθήνα, 5 Οκτωβρίου 2010

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Παρασκευή 1.10.2010 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στη Διοίκηση των μελών του Δ.Σ του ΣΥΓΤΕ Πολύζου Φάνη, Ευθυμίου Γρηγόρη, Γιουρούκου Δημήτρη και Αδαμόπουλου Ανδρέα με το Δ/ντα Σύμβουλο της Γενικής Τράπεζας κ. TURCOT. Από καιρό είχαμε ζητήσει από το Προεδρείο του ΣΥΓΤΕ να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση με όλα τα μέλη του Δ.Σ. που δεν κατέστη δυνατό με την ευθύνη του Προεδρείου. Θίξαμε τα θέματα για τα οποία σας είχαμε ενημερώσει με ανακοίνωσή μας όπως πορεία της Τράπεζας, μεταθέσεις, κλείσιμο καταστημάτων, πειθαρχικά, εισηγητικά στα αγγλικά, θέμα  συγχώνευσης. Ο Δ/νων Σύμβουλος μας ενημέρωσε για τα εξής:

1. Για την πορεία της Τράπεζας ανέφερε ότι στην Ελλάδα αυτό το περιβάλλον δεν είναι ευνοϊκό για το τραπεζικό σύστημα και ότι η τράπεζα θα κάνει διορθωτικές αλλαγές αναδιαρθρώνοντας το δίκτυο αναφέροντας συγκεκριμένα ότι μία τράπεζα στον ελλαδικό χώρο δεν μπορεί να έχει δίκτυο με λιγότερα από 100 καταστήματα.  Όσον αφορά το προσωπικό θα γίνουν αλλαγές εκπαιδεύοντάς τους σε άλλα προϊόντα που αφορούν τους AFFLUENT πελάτες, θα γίνουν μετακινήσεις σε άλλες πόλεις και στην Αθήνα δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην είσπραξη των καθυστερήσεων οι οποίες πράγματι είναι υψηλές. Επίσης είπε ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα προχωρήσει και ότι ή Societe ενισχύει την Γενική. Οι παραπάνω συνάδελφοι εκφράσαμε την αντίθεσή μας στη συρρίκνωση της Τράπεζας.

2. Όσον αφορά τα πειθαρχικά συμβούλια ο κύριος TURCOT  είπε ότι θεωρεί το σύνολο των 1800 υπαλλήλων της Τράπεζας ικανό και έντιμο αλλά εάν υπάρξουν παρατυπίες και παραβίαση των εγκυκλίων της Τράπεζας η Διοίκηση της Τράπεζας θα είναι αυστηρή. Εκφράσαμε την άποψη ότι για καθημερινές παρατυπίες που δεν έχουν βλάψει την Τράπεζα δεν μπορεί να υπάρξουν απολύσεις αλλά διαβάθμιση των πειθαρχικών.

3. Για  την συγχώνευση της CREDIT AGRICOLE-SOCIETE GENERALE    ο κος TURCOT ανέφερε ότι αποτελούν δημοσιογραφικές φήμες.

4. Για τις μεταθέσεις επισημάναμε στον Δ/ντα Σύμβουλο ότι οι μεταθέσεις που διαλύουν τις οικογένειες των συναδέλφων σε αυτή την οικονομική συγκυρία δεν γίνονται αποδεκτές για την ελληνική κοινωνία και τους θεσμούς της. Ζητήσαμε οι συνάδελφοι να απορροφηθούν σε κατά τόπους όμορα καταστήματα και να δημιουργηθούν αντίστοιχες υπηρεσίες ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ανά την Ελλάδα και να μην έρχονται πακέτο στην Αθήνα διότι η Τράπεζα έχει περισσότερα έξοδα και οι σκληρές αυτές μεταθέσεις που υπήρξαν και συνεχίζονται να υπάρχουν δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα στη φήμη της Τράπεζας και ζητάμε όλοι οι μετατιθέμενοι να γυρίσουν στο χώρο εργασίας που ήταν πριν.

5. Σε ότι αφορά το e-mail που αναφέρει ότι τα αιτήματα θα υποβάλλονται στην αγγλική γλώσσα έπειτα από απόφαση και αφού το σχετικό κείμενο μεταφράστηκε από τον κο Μονάχο στον Δ/ντα Σύμβουλο, εκείνος μας ανέφερε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει σχετική απόφαση της Διοίκησης και θα ζητήσει ενημέρωση από τους υπεύθυνους για το θέμα και διατύπωσε ότι στην Ελλάδα μιλούνται ελληνικά και γράφονται ελληνικά και αν ήμασταν στην Κίνα θα μιλούσαμε κινέζικα. Διευκρίνισε μόνο ότι για αιτήματα χρηματοδοτήσεων άνω των 5.000.000 ευρώ τα εισηγητικά γίνονται στα αγγλικά γιατί ζητείται έγκριση από το Παρίσι.

Σας ενημερώνουμε ότι στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο προσωπάρχης κος Μονάχος και μεταφραστής του ΣΥΓΤΕ. Εκφράσαμε την ανησυχία μας στον Δ/ντα Σύμβουλο για τις δυσκολίες που υπάρχουν για την πορεία της Τράπεζας τονίζοντας ότι αναλαμβάνει τεράστια ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους, γιατί οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί πολλά μέχρι τώρα  και συνεχίζουν να υπόκεινται εξοντωτικές μεταθέσεις και αδιαβάθμιτα πειθαρχικά και πως αυτό δεν γίνεται αποδεκτό από το συνδικαλιστικό κίνημα.

Συνάδελφοι,
Επειδή θεωρούμε ότι οι εξελίξεις θα είναι δύσκολες και ραγδαίες για τους εργαζόμενους σας καλούμε όλους σε επαγρύπνιση. Εμείς ως έχουμε υποχρέωση και αφού με την ψήφο σας μας εκλέξατε θα είμαστε μπροστά σε όλες τις εξελίξεις.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ
ΠΟΛΥΖΟΣ ΦΑΝΗΣ      ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΓΡ.      ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΣ Δ.       ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔ.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: