Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΙΚΑ - ΕΤΕΑΜ

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 20/10/2010, η συνάντηση του ταμία του Δ.Σ. του ΤΑΠΓΤΕ  σδ. Μαν. Νικολουδάκη και της μηχανογράφου κας Μ. Γιούργα, με στελέχη της Διοίκησης του ΙΚΑ - ΕΤΕΑΜ με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΕΤΕΑΜ, καθώς και με στελέχη της μηχανογράφησης του ΙΚΑ.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. ο σδ Ταμίας,  συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

1. Η επεξεργασία του μητρώου του κάθε ασφαλισμένου θα γίνει ηλεκτρονικά,  με συνέπεια  ο χρόνος υπολογισμού,  προσαρμογής και υλοποίησης  της επικουρικής σύνταξης, να καταστεί πιό σύντομος. Η επεξεργασία των μητρώων, θα αφορά τη μετατροπή του χρόνου σύνταξης από χρόνια σε ημερομίσθια, τον επανυπολογισμό της σύνταξης και τη καταχώρηση πληροφοριών στο σύστημα, όπως π.χ. Α.Μ. ΙΚΑ, διευθύνσεις, τραπεζικούς λογαριασμούς, κλπ.  

2. Στα παραδείγματα που εξετάστηκαν για τον επανυπολογισμό της σύνταξης, ξεκαθαρίστηκε ότι αυτός θα γίνει με την προσέγγιση  του ποσού της σύνταξης του ασφαλισμένου του ΤΑΠΓΤΕ,  στο  πλησιέστερο ποσό σύνταξης  του ΕΤΕΑΜ για να προσδιοριστεί το κλιμάκιο και στη συνέχεια σύμφωνα με τα χρόνια ασφάλισης στο ΤΑΠΓΤΕ θα προσδιοριστεί το ποσό της σύνταξης . Με αυτά τα δεδομένα, (αν ισχύσουν), το μεγαλύτερο μέρος των συνταξιούχων του ΤΑΠΓΤΕ,  θα ενταχθεί στο 28ο, (το μεγαλύτερο), κλιμάκιο.


3. Εγινε επίσης συζήτηση και εξετάσθηκαν τα στοιχεία που αφορούν: 
·        
      α. Το μητρώο των ενεργεία συναδέλφων.
      β. Τη κράτηση του 4 %  για το το Ταμείο Υγείας  για τις πρόωρες συντάξεις.
Γ.   γ.  Τον τρόπο ένταξης των δικαιοδόχων. 
·     δ. Τις κρατήσεις υπέρ συλλόγου συνταξιούχων και για τις εξαγορές.

Τ   Τέλος, στη συνάντηση ζητήθηκε από τους εκπροσώπους του ΤΑΠΓΤΕ, να υλοποιηθεί άμεσα το αίτημα που έχει υποβληθεί για συνάντηση του Δ.Σ. του Ταμείου και του Συλλόγου Συνταξιούχων, με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Κουτρουμάνη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: