Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ, ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΛΟΕΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ...ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ..."ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ"!

Στη προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου, ο πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ, σδ. Δ. Καλόγηρος, κατέθεσε επιστολή των υπολοίπων μελών του προεδρείου, με την οποία όπως ανέφερε, συμφωνεί απόλυτα. Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

"Κατ' επανάληψη είχαμε επισημάνει και προειδοποιήσει σε συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥΓΤΕ, τους εκπροσώπους των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ, να σταματήσουν να παραποιούν και να αλλοιώνουν την φυσιογνωμία του τίτλου της παράταξης ο οποίος είναι ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, όπως κατήλθε στις εκλογές του 2008 και επικυρώθηκε από τα Δικαστήρια και να μην χρησιμοποιούνε ΔΑΚΕ - ΕΝΩΤΙΚΟΣ που δεν έχει καμμία σχέση. Είναι πέρα για πέρα αντιδεοντολογικό και επειδή όλα έχουν τα όριά τους, ξεκαθαρίζουμε και επισημαίνουμε ότι αν συνεχιστεί η ίδια τακτική από πλευράς ΠΑΣΚΕ και ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ως προς τη παραποίηση του τίτλου της παράταξής μας και εν όψει των επερχόμενων εκλογών του ΣΥΓΤΕ, θα ενημερώσουμε όλους τους συναδέλφους σε πρώτη φάση και από εκεί και πέρα ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Κ. Αλεξόπουλος,  Γ. Κουβέλης,  Τ. Μαλικούρης,  Ι. Νικολαϊδης, "

Πάνω στο κείμενο αυτό, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής, όπως κατέθεσαν και οι εκπρόσωποι της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ στο Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ,  οι σδ.  Δημ. Γιουρούκος και Ανδ. Αδαμόπουλος:

"Εχουν το απόλυτο δικαίωμα να αλλάζουν εμφάνιση, όνομα, τίτλους, λογότυπα κλπ,  κατά πως "τους βολεύει" κάθε φορά!  Οι εργαζόμενοι είναι οι τελικοί κριτές!   Αφού τόσο πολύ θέλουν να απαρνηθούν και να ξεκόψουν από τις ρίζες τους και το παρελθόν τους, εμάς δεν μας πέφτει λόγος! Ο καθένας κρίνει! 

Φαίνεται όμως, πως θα πρέπει να αισθάνονται αρκετές ενοχές από τη συμμετοχή τους όλα αυτά τα χρόνια  στις διάφορες  "ΔΗΚΙ - ΔΑΚΕ - ΝΕΑ ΔΑΚΕ - ΔΑΚΕ ΑΑΑ", που ήταν ουσιαστικά μία παράταξη με τα ίδια πρόσωπα κάθε φορά που ευθύνονται κατά μεγάλο ποσοστό για τη πορεία των πραγμάτων του χώρου μας!  Πολύ φοβόμαστε, πως μετά τις εκλογές του ΣΥΓΤΕ, θα αναγκασθούν και πάλι ν' αλλάξουν ...ονομασία παράταξης! Γιατί ο ίδιος ο "ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ" έχει την απόλυτη ευθύνη τα τελευταία δύο χρόνια, για τη χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων, τις παραβιάσεις του Οργανισμού, τις εξοντωτικές μεταθέσεις και τη διάλυση οικογενειών, την ασυδοσία της εργοδοσίας, τη βιομηχανία πειθαρχικών, κλπ, κλπ! 

Εν πάση περιπτώσει και επειδή ξαφνικά επικαλούνται τη δεοντολογία που την έχουν ξεχάσει εδώ και χρόνια στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και στη διαχείριση των προβλημάτων, εμείς θα κάνουμε σεβαστό το αίτημα των συναδέλφων του προεδρείου, αφού έχουν τόσο πρόβλημα με το παρελθόν τους, μόνο που επειδή δεν μπορεί να εμπαίζονται οι εργαζόμενοι, δίπλα στο τίτλο του "ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ",  θα βάζουμε τη διευκρίνηση ότι πρόκειται για την " πρώην ΔΑΚΕ" .  Θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί εκτίμηση και αναφαίρετο δικαίωμά μας! "    
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: