Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ Μ.Κ. ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ....

Την τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς  το ενημερωτικό δελτίο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της  Γενικής Τράπεζας, όπως αναφέρουν πηγές στην Επιτροπή Κεφαλαιοαγοράς. Με βάση τις ενδείξεις, μέσα στο α΄ 10ήμερο του Νοεμβρίου θα πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία. 

Όμως η Γενική Τράπεζα, εμφανίζει μια αξιοσημείωτη ιδιαιτερότητα!  Η αύξηση θα υλοποιηθεί στην νέα αναπροσαρμοσμένη τιμή των 3,19 ευρώ ωστόσο η μετοχή της Γενικής, βρίσκεται στα 2,71 ευρώ δηλαδή 15% χαμηλότερα της νέας αναπροσαρμοσμένης τιμής. Η μετοχή μάλιστα είχε βρεθεί να κινείται έως και 35% χαμηλότερα της ονομαστικής αξίας. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί αύξηση κεφαλαίου. 


Για να καταστεί ελκυστική η αύξηση η μετοχή της Γενικής τράπεζας, θα πρέπει να βρεθεί πάνω από τα 3,5 ευρώ ώστε να δώσει κίνητρο στους επενδυτές – μετόχους να συμμετάσχουν. Η Γενική, εξέτασε τη περίπτωση να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που έχει ανακύψει λόγω της μεγάλης απόκλισης της μετοχής από την τιμή της αύξησης που είναι και η νέα ονομαστική αξία δηλαδή τα 3,19 ευρώ.  

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν εξελίξεις πάνω στο θέμα αυτό. Ισως όμως, υπάρξουν νεότερα αυτές τις μέρες! 
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: