Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΜΑΥΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ...2024, Η ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!

Μαύρα χρόνια, με ορίζοντα τουλάχιστον μέχρι το 2024, επιμήκυνση του μνημονίου με απανωτές επικαιροποιήσεις και πρόσθετα αντιλαϊκά πακέτα, φέρνουν οι αποφάσεις ΕΕ - ΔΝΤ για την ενεργοποίηση των «μηχανισμών στήριξης» και για λογαριασμό της Ιρλανδίας όσο και συνολικά του εκμεταλλευτικού συστήματος.
Η κυβέρνηση, έσπευσε από την πρώτη στιγμή να καλωσορίσει την ένταξη και της Ιρλανδίας, ταυτόχρονα με την αναγκαιότητα «ευθυγράμμισης της αποπληρωμής» των τοκογλυφικών δανείων με όρους ισότιμους με αυτούς που απέσπασε η «εκεί» πλουτοκρατία.
Με βάση τις προχτεσινές αποφάσεις του έκτακτου συμβουλίου Γιούρογκρουπ, η αποπληρωμή των δόσεων «ευθυγραμμίζεται» με αυτές για τη Ιρλανδία, επιμηκύνεται για 7 ακόμη χρόνια με την τελευταία από αυτές να την προγραμματίζουν για το 2024!

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, δήλωσε τα παρακάτω:

  • Με βάση την απόφαση για την Ιρλανδία και εφόσον αποφάσεις εγκριθούν από τα αρμόδια όργανα (κοινοβούλια ή κυβερνήσεις), τα προβλεπόμενα από το αρχικό μνημόνιο χρόνια «περιόδου χάριτος» επεκτείνονται από 3 σε 4 και ταχρόνια της αποπληρωμής από 2 σε 7. Δηλαδή, η δόση που προγραμματίζεται να εκταμιευτεί το 2014 θα αποπληρωθεί το 2024.
  • Επιχείρησε να αποσυνδέσει την επιμήκυνση των δόσεων από το χρόνο εφαρμογής του μνημονίου. Προς άρση κάθε πιθανής παρεξήγησης τόνισε ότι «ακόμη και μετά το μνημόνιο μια χώρα με το μεγαλύτερο χρέος στην ΕΕ δεν έχει καμιά πολυτέλεια να πει τελειώσαμε». Για τη συνέχεια ετοιμάζουν το πολύ χειρότερα, με τον υπουργό της Κυβέρνησης να δηλώνει πως «αν θέλουμε να ελέγξουμε τη δημοσιονομική βόμβα θα πρέπει να έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα»!
  • «Ελπίζουμε», σημείωσε ο υπουργός, ότι η επιμήκυνση θα αφορά την επόμενη δόση (Μάρτης 2011 για ακόμη 15 δισ. ευρώ). Στις ίδιες ημερομηνίες η κυβέρνηση  θα δώσει εξηγήσεις και εξειδικεύσεις για τα προβλεπόμενα πρόσθετα «μη καθοριζόμενα μέτρα» που όμως έχουν ποσοτικοποιηθεί στο αστρονομικό ύψος των 14 δισ. ευρώ.
  • Ταυτόχρονα, αυξάνουν και τα ήδη τοκογλυφικά επιτόκια, τουλάχιστον στο5,8% (κυμαινόμενο) για την ιρλανδική κυβέρνηση έναντι 4% (σταθερό) που δόθηκε στη κυβέρνηση. Πρόκειται για ασκήσεις επί χάρτου, για αστήρικτες υποθέσεις και αυθαίρετες αναγωγές που επί της ουσίας αφορούν στους όρους μετατροπής των δανείων και που είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα συνοδευτούν με νέα πολύ σκληρότερα μέτρα, πέρα από τα προβλεπόμενα, ήδη από τώρα, πανωτόκια. Χαρακτήρισε δε, «πολύ σημαντική την προσθήκη για την Ελλάδα», ότι «ανοίγει το χρόνο για επιμήκυνση και για να ανοίξουν οι αγορές μια ώρα αρχύτερα»

    Η επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου της τρόικας σημαίνει επιμήκυνση του βασανισμού των εργαζόμενων στο κρεβάτι του Προκρούστη, που τον έχουν αλυσοδέσει κυβέρνηση - Δ.Ν.Τ. - τοκογλύφοι, τουλάχιστον έως το 2024. Φέρνει μνημόνιο διαρκείας και νέα πιο άγρια μέτρα. Αποκαλύπτεται ψεύτικος και ο ισχυρισμός της κυβέρνησης και των συμμάχων της ότι το μνημόνιο είναι προσωρινό και έκτακτης ανάγκης. Το μνημόνιο διαρκείας και η Ε.Ε είναι μονόδρομος για την πλουτοκρατία και τα κόμματά της, όχι για το λαό.
    ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και της ΤΡΟΪΚΑ! 
    Λαϊκή συσπείρωση και αγώνας όλων των εργαζομένων για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ!  

ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 





































    .

    Δεν υπάρχουν σχόλια: