Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΚΙΝΕΣ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ!

Δεν πρόλαβε καλά - καλά να ολοκληρώσει την αύξηση κεφαλαίου των 339 εκατ ευρώ, και η  Γενική σχεδιάζει νέα αύξηση, ενώ ταυτόχρονα μειώνει την ονομαστική αξία της μετοχής, καθώς στα επίπεδα των 3,19 ευρώ που βρίσκεται, είναι εξωπραγματική!  Η περίπτωση της Γενικής τράπεζας, πρέπει να γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες! Δεν είναι δυνατό να έχει ολοκληρωθεί μόλις μια αύξηση κεφαλαίου και να σχεδιάζεται καινούργια άμεσα! 

Σημειώνεται ότι στην αύξηση κεφαλαίου που ολοκληρώθηκε η Societe Generale αυξάνει το ποσοστό της στο 87% περίπου ενώ συμμετείχε και μια ομάδα επενδυτών που αναλογεί στο 1% του μετοχικού κεφαλαίου  της Γενικής τράπεζας. Η αύξηση της  Γενικής, καλύφθηκε σε συντριπτικό βαθμό από την Societe Generale η οποία κατέβαλλε τελικά  335 με 336 εκατ ευρώ!
 
Οι μέτοχοι της Γενικής κατείχαν πριν την αύξηση, τα εξής ποσοστά: Societe Generale 53,97%, MIG 4,74%, ΜΤΣ 1,69% και οι υπόλοιποι μέτοχοι 39,60%.  Με τη σημερινή κατάσταση στη Γενική,  η Societe Generale έφτασε στο 87%, μία ομάδα επενδυτών στο 1%,  η MIG υποχώρησε  στο 1,19%  αφού δεν συμμετείχε, το ΜΤΣ στο 0,42% (!)  και οι υπόλοιποι μικρομέτοχοι λίγο πάνω από 9,5%! 

Mε βάση τις ενδείξεις,  η μετοχή της Γενικής ή βγαίνει από το ΧΑ μέσω δημόσιας πρότασης, ή  εφόσον η κατάσταση δεν βελτιωθεί,  η Societe Generale θα προχωρήσει στη πώληση της τράπεζας μέχρι το 2012!  

Και ενώ η αύξηση κεφαλαίου των 339 εκατ ευρώ καλύφθηκε σχεδόν εξ' ολοκλήρου από την Societe Generale η Γενική συγκαλεί στις 15 Δεκεμβρίου συνέλευση μετόχων με θέματα τη μείωση της ονομαστικής αξίας και έκδοσης νέων προνομιούχων μετοχών. 

www.bankingnews.gr

Υ.Γ.
Και τη στιγμή που διακυβεύονται εδώ και καιρό τα ζωτικά εργασιακά συμφέροντα των εργαζομένων, φαίνεται πως κατά το προεδρείο του "Ενωτικού Συλλόγου" (πρώην ΔΑΚΕ) στον ΣΥΓΤΕ, όλα βαίνουν καλώς, αφού δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση για το θέμα και δεν έχει πάρει καμία θέση μέχρι στιγμής!  
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: