Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ! - ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΡΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ...ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ!

Τι άλλο πρόκειται να δούμε άραγε στη Γενική τράπεζα; Μάθαμε σήμερα, πως ξεκίνησε ήδη από τον 5ο όροφο των γραφείων της Διοίκησης, ένα πρόγραμμα εγκατάστασης καρτών εισόδου - εξόδου από τα γραφεία για τις ...τουαλέτες(!), από τις τουαλέτες στην έξοδο του ορόφου και και από ΄κεί  στην έξοδο του κτιρίου. Και καλά για τις δύο τελευταίες κάρτες που προϋπήρχαν, παρά τα προβλήματα που παρουσιάζονταν καθημερινά. Στις ....τουαλέτες όμως ποιά είναι η σκοπιμότητα;; 

Αυτή η ενέργεια δεν μπορεί να ερμηνευθεί αλλιώς, παρά μόνο σαν  προσπάθεια έντασης της τρομοκρατίας απέναντι σε κάθε εργαζόμενο και τη δημιουργία κλίματος ανασφάλειας και εξευτελισμού της προσωπικότητας, μέσω της παρακολούθησης και αυτών των πλέον προσωπικών φυσικών αναγκών, χρονομετρώντας τη .....διάρκεια(!)  του κάθε εργαζόμενου και κατά συνέπεια τον χρόνο ...απουσίας από τη θέση εργασίας του!! Δεν αποκλείεται με αυτόν το τρόπο, η Διοίκηση της Γενικής, να προετοιμάζει την επόμενη "φουρνιά" των πειθαρχικών διώξεων και απολύσεων!  


ΟΙ   ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ!    

Γιατί πέρα από το τεράστιο θέμα της παρακολούθησης προσωπικών δεδομένων που είναι παράνομο, μπαίνει και το εξής αμείλικτο ερώτημα: Τι θα γίνει στη περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος για συγκεκριμένους ιατρικούς λόγους, είναι αναγκασμένος να χρησιμοποιήσει τις τουαλέτες για περισσότερο χρόνο ή περισσότερες φορές;; (Και ποιά είναι τα ... χρονικά "στάνταρς" χρησιμοποίησης τουαλετών(!) κατά τους εμπνευστές του απαράδεκτου σχεδίου;;). Μήπως στη συνέχεια προβλέπεται η κλήση του εργαζόμενου σε απολογία με το ερώτημα της απόλυσης, (σύμφωνα με τη προσφιλή πρακτική της εργοδοσίας τελευταία),   για ...καθυστέρηση  και αδικαιολόγητη απουσία από την εργασία,  καταμετρημένη σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση;; 

Να σημειώσουμε δε, πως στον συγκεκριμένο όροφο, μεταφέρθηκαν πρόσφατα και οι 74 συνάδελφοι της ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ και πως υπάρχουν μόνο 3 τουαλέτες, (δύο γυναικείες και μία αντρική), για  100 και πλέον άτομα!! 


Το προεδρείο του "Ενωτικού Συλλόγου" (πρώην ΔΑΚΕ) στον ΣΥΓΤΕ, τι λέει για τα παραπάνω;; Γιατί μέχρι τώρα δεν είδαμε καμία αντίδραση!  
.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: