Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΒΕΡΩΝΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ....

Ο καθένας στη δημοκρατία και στο συνδικαλιστικό κίνημα, έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις όποιες απόψεις θέλει, (αρκεί να μη θίγει προσωπικά δεδομένα), και αυτές φυσικά πρέπει να κρίνονται πάντα από τους εργαζόμενους. Δεν θα μπαίναμε στο πειρασμό να ασχοληθούμε με το ζήτημα που προέκυψε, αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη απαράδεκτη φρασεολογία και αν αυτά που ειπώθηκαν δεν τα έλεγε ο συγκεκριμένος άνθρωπος! Ο κύριος ΒΕΡΩΝΗΣ! Μάλιστα!  

Το ν' αποκαλεί κάποιος,  (και μάλιστα ο συγκεκριμένος), συλλήβδην όλους όσους ασχολούνται με τον συνδικαλισμό και το συνδικαλιστικό κίνημα γενικότερα,  ως "συνδικαλιστική αλητεία" (!), θέλει απύθμενο θράσος  και όταν λίγο μετά, μέσα στη συνέλευση  και κάτω από τις διαμαρτυρίες των παρευρισκομένων το γύρισε σε "κομματική αλητεία", τσουβαλιάζοντας και πάλι όλους στον ίδιο "κορβανά", τότε πραγματικά πρόκειται για φαινόμενο μ' επικίνδυνες προεκτάσεις! 

Γιατί είναι  γνωστό, ότι βιώνουμε χρόνια τώρα σκάνδαλα και ρεμούλες  από όλες τις Κυβερνήσεις του Δικομματισμού,  καλούμενοι σήμερα ως εργαζόμενοι να πληρώσουμε τα σπασμένα!  Τίποτα δεν είναι ρόδινο δυστυχώς σε αυτόν το τόπο!  Ολοι όμως έχουμε μνήμη!  Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ για παράδειγμα, έχει καταγγείλει πολλές φορές στο παρελθόν τη δράση συγκεκριμένων προσώπων στο συνδικαλιστικό κίνημα που έβλαψαν εργαζόμενους στο χώρο μας,  (όπως π.χ. στο Ταμείο), ή γενικότερα στα υπερκείμενα συνδικαλιστικά όργανα. Ακόμη είναι γνωστό πως η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ, έχει καταγγείλει επίσης πολλές φορές τις επί χρόνια κομματικές και Κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Γενική Τράπεζα και τις τοποθετήσεις εγκάθετων στη Διοίκηση και στα όργανα της Τράπεζας.  Αλλο όμως είναι αυτά και άλλο εντελώς διαφορετικό ζήτημα, αυτά τα πράγματα να τα λέει ο κύριος ΒΕΡΩΝΗΣ!   ΓΙΑΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΔΙΑ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ!

Να θυμήσουμε στους νεότερους συναδέλφους, ότι ο κύριος ΒΕΡΩΝΗΣ προερχόμενος από άλλη τράπεζα, προσελήφθη πριν 8 περίπου χρόνια στη Γενική Τράπεζα από αυτή τη ...."κομματική αλητεία" όπως λέει(!),  (Διοίκηση του κ. ΜΑΝΟΥ αν δεν κάνουμε λάθος), και τοποθετήθηκε διευθυντικό στέλεχος  στο τομέα Ασφάλειας της Τράπεζας! Να θυμήσουμε παρεπιπτόντως εδώ σε όλους τους εργαζόμενους, ότι οι Διοικήσεις των κ.κ. ΜΑΝΟΥ, ΧΑΣΙΩΤΗ και ΤΣΑΜΟΥΡΓΚΕΛΗ,  ήταν κυρίως εκείνες που προετοίμασαν το έδαφος για το άγριο ξεπούλημα της Γενικής Τράπεζας στη Societe Generalle, κάτω από τις ευλογίες της τότε Κυβέρνησης. Ο κ. ΒΕΡΩΝΗΣ τη περίοδο εκείνη - όπως και σήμερα -  ήταν Διευθυντής Ασφαλείας της Τράπεζας.  Μήπως κατήγγειλε τότε τη ..."κομματική και συνδικαλιστική αλητεία"  όπως λέει σήμερα και δεν το θυμόμαστε, ή  τη περίοδο εκείνη ήταν όλα καλά;;;    

Επειδή δεν θέλουμε να επεκταθούμε  και στο μεγάλο θέμα της αντεργατικής συμπεριφοράς του κ. ΒΕΡΩΝΗ, απέναντι στους εργαζόμενους του τομέα ασφάλειας και όχι μόνο, να θυμήσουμε απλά με την ευκαιρία, πως όταν πριν λίγα χρόνια εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, έφεραν το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο και  κατήγγειλαν τη συμπεριφορά του απέναντι στους εργαζόμενους, ο ίδιος αναγκάσθηκε να παραιτηθεί από μέλος του ΣΥΓΤΕ και να ενταχθεί στον Σύλλογο Πτυχιούχων!  Σήμερα απ' ότι βλέπουμε επανέκαμψε στις τάξεις των μελών του ΣΥΓΤΕ!  (ΤΥΧΑΙΟ ΑΡΑΓΕ;;;)  

Δεν γνωρίζουμε, αν αυτή στάση του κ. ΒΕΡΩΝΗ προέρχεται από τον ίδιο, ή σχεδιάσθηκε από άλλα κέντρα αποφάσεων!  Πάντως ότι και να συμβαίνει, προειδοποιούμε κάποιους που τυχόν ετοιμάζονται να τον  "καλύψουν" μέσα από την ένταξή του σε ψηφοδέλτια για τις εκλογές του ΣΥΓΤΕ, ενώ και οι ίδιοι τον κατήγγειλαν σκληρά πριν λίγα χρόνια, ότι  ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ, μπροστά στις εξελίξεις που έρχονται!   

Δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα άλλο και ευχόμαστε να μη χρειαστεί να επανέλθουμε στο θέμα! 
.  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: