Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Νοέμβρη 2010 στα γραφεία του ΣΥΓΤΕ,  η ετήσια εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου, στην οποία υπέγραψαν για την απαρτία πάνω από 200 συνάδελφοι, ενώ τη παρακολούθησαν στη διάρκειά της αρκετοί λιγότεροι, λόγω δυστυχώς του ακατάλληλου της αίθουσας, όπως είχαμε τονίσει επανειλλημένα και στο προεδρείο της πρώην ΔΑΚΕ, που έχει και την ευθύνη για τη μέχρι τώρα πορεία. Είναι ενδεικτικό άλλωστε, πως για πρώτη φορά καταληκτική εκλογοαπολογιστική συνέλευση, δεν είχε την απαιτούμενη απαρτία τη προηγούμενη φορά, με κίνδυνο αν και τούτη τη φορά δεν επιτυγχάνετο η απαρτία, να οδηγείτο το Συλλογικό όργανο σε περιπέτειες!  

Ο εκπρόσωπος της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ σ.κ. σδ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΣ, στην ομιλία του αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα από την αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης και των απάνθρωπων μέτρων που έχουν εφαρμοσθεί με τις εντολές του ΔΝΤ, σε συνδυασμό με την απαράδεκτη τακτική της εργοδοσίας της Γενικής τράπεζας, που δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο από εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, παραβιάζοντας καθημερινά τον Οργανισμό Προσωπικού. Τόνισε ακόμη, τις ξεκάθαρες ευθύνες του προεδρείου του "Ενωτικού Συλλόγου" (πρώην ΔΑΚΕ), για τη πορεία ανυπαρξίας του ΣΥΓΤΕ που με τη στάση του έδωσε το "πράσινο φως" στη Διοίκηση της Τράπεζας, να κάνει ότι θέλει! 

Τέλος, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους, ν' αλλάξουν τα δεδομένα και να ανατρέψουν με τη ψήφο τους το σημερινό σκηνικό στο Συλλογικό όργανο, αφαιρώντας την αυτοδυναμία από τη πρώην ΔΑΚΕ και ενισχύοντας την ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ, έτσι ώστε να προχωρήσουμε όλοι μαζί  στην αγωνιστική  διεκδίκηση των προβλημάτων μας και στην απόκρουση των νέων επιθέσεων που μας ετοιμάζουν!  Για όλους αυτούς τους λόγους χρειαζόμαστε ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ που ν' αγωνίζεται και να διεκδικεί μαζί με όλους τους εργαζόμενους!

Η Γενική Συνέλευση, ψήφισε ως ημερομηνίες αρχαιρεσιών τη Τρίτη 14/12, τη Πέμπτη  16/12 και τη Παρασκευή 17/12/2010, δεδομένου ότι τη Τετάρτη 15 Δεκέμβρη μεσολαβεί η 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. 

Ως Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ψηφίστηκαν οι συνάδελφοι:  Παππά Τίτσα, Μητσός Δημήτρης και Μπαμπούρης Προκόπης από τη πλευρά του "Ενωτικού Συλλόγου",  Τσιαμούρτος Χρήστος από τη πλευρά της ΠΑΣΚΕ και Μαστοράκης Κωνσταντίνος από τη πλευρά της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ. 
.     

Δεν υπάρχουν σχόλια: