Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ από τους ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ και τον ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ του "ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ"...!

Με αφορμή ανακοινώσεις που κυκλοφόρησαν σήμερα 30 Νοεμβρίου στο δίκτυο, από τη μεριά των εκλεγμένων στελεχών του 'Ενωτικού Συλλόγου"  και μάλιστα μέσα στη διάρκεια των προεκλογικών περιοδειών για τις εκλογές του ΣΥΓΤΕ,  οι οποίες καλούν τα στελέχη της  ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ  να προσέλθουν σε ....συμβολαιογράφο (!) προκειμένου να υπογράψουν για τη ...τήρηση του Οργανισμού και να δεσμευθούν ότι δεν θα συναινέσουν (!) σε τυχόν πρόταση της τράπεζας για τροποποίηση, θέλουμε να κάνουμε το εξής σχόλιο:

Αυτά τα "τερτίπια" εκνευρισμού και απόγνωσης από τους εκλεγμένους και τον επικεφαλής του "Ενωτικού Συλλόγου", (πρώην ΔΑΚΕ), δείχνουν πως δεν τους εμπιστεύονται ούτε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και καταφεύγουν σε ...συμβολαιογράφο για να γίνουν ...πειστικοί!  Δυστυχώς έτσι,  επιβεβαιώνουν και τους φόβους μας  ότι όντως κάτι σχεδιάζεται σε βάρος του Οργανισμού,  μετά τις εκλογές! 

Τα στελέχη της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ,  έχουν δώσει δείγματα γραφής και το γνωρίζουν όλοι οι εργαζόμενοι!  Εχουν δε, επανειλλημένα καταθέσει σε όλα τα Διοικητικά συμβούλια τις ανησυχίες τους για τις παραβιάσεις του Οργανισμού  κι έχουν καταγγείλει την εργοδοσία που πότε με την ανοχή, πότε με τη «βροντερή κι ανυποχώρητη» απραξία της πλειοψηφίας του "Ενωτικού Συλλόγου", εξαπέλυσε όλο το τελευταίο διάστημα, μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα δικαιώματά μας:   Ωράριο, υπερωρίες, υποβαθμίσεις και μειώσεις μισθών,  πιέσεις, εκβιασμούς,  βιομηχανία πειθαρχικών και απολύσεις, κατάργηση επιδομάτων, εξοντωτικές μεταθέσεις,  μείωση προσωπικού, κατάργηση ουσιαστικά των προαγωγών.  Εχουν δε καταγγείλει επίσημα και με ανακοινώσεις, τα σχέδια τροποποίησης και κατάργησης ουσιαστικά του Οργανισμού, που εξυφαίνονται από την εργοδοσία για το επόμενο διάστημα!  

Σε όλες αυτές τις καταγγελίες μας, προφορικές και εγγράφως, το προεδρείο του "Ενωτικού Συλλόγου", κωφεύει εδώ και δύο χρόνια!  Ποτέ δεν έφερε θέμα παραβιάσεων στα Δ.Σ. και ποτέ δεν απάντησε στις καταγγελίες μας!  Σήμερα ζητάνε συμβαιολογράφο!  Για τα στελέχη ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ, κάθε άποψη και πρόταση που κατατίθεται στα όργανα και απευθύνεται στους εργαζόμενους, ΑΠΟΤΕΛΛΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ!  Εμείς δεν χρειαζόμαστε.....συμβολαιογράφους(!). Αλλά αφού το θέλουν έτσι,  ΟΧΙ ΣΕ ΕΝΑΝ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΚΑΤΟ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ!!  Και να δούμε στη συνέχεια ποιός ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ! 

Και όχι μόνο για τον Οργανισμό Προσωπικού, αλλά και για τυχόν υπογραφή  μελλοντικής ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, σύμφωνα με τον απαράδεκτο νόμο που ετοιμάζεται από τη Κυβέρνηση και που θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει η εργοδοσία της Γενικής Τράπεζας: ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ του ΣΥΓΤΕ, να υπογράψουμε  στη συμβολαιογράφο, πως ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  και δεν θα υπάρξουν ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ και ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!  

Κι επειδή πρέπει να απαντήσουμε  και στη προβοκάτσια της πρόσκλησης για τη Τετάρτη 1η Δεκέμβρη 2010 και ώρα 15.00 μ.μ., ενώ γνωρίζουν πως οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ, σδ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΣ και ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, βρίσκονται σε περιοδεία στη Μακεδονία και δεν μπορούν να παρευρίσκονται τη συγκεκριμένη ημερομηνία και ούτε άλλος κανείς από τους υποψήφιους, αφού είναι εργάσιμη ώρα, τους ζητάμε ή ν' αλλάξουν την ημέρα υπογραφής, ή τα στελέχη της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ να επισκεφθούν τη συμβολαιογράφο τη Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2010, που θα βρίσκονται στην Αθήνα για να υπογράψουν το κείμενο.  

Κάθε άλλη ενέργεια θα χαρακτηρισθεί σκόπιμη και εκ του πονηρού, για να καλυφθούν οι ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους.   
.           

Δεν υπάρχουν σχόλια: