Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΡΟΠΟ, ΝΑ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ!

Παρά τους Νόμους του Κράτους, τις αποφάσεις των οργάνων Διαιτησίας και τις εγκυκλίους της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, ορισμένα στελέχη της τράπεζας, ή δεν θέλουν καταλάβουν, ή θεωρούν τους εργαζόμενους Γενικής τράπεζας ως ιθαγενείς και τη χώρα μπανανία! Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια όλες τις αποφάσεις και εξακολουθούν να αποστέλλουν e-mails πιέζοντας τους συναδέλφους να καταργήσουν την επίσημη γλώσσα του ελληνικού κράτους και να συντάσσουν τα υπηρεσιακά κείμενα στην αγγλική γλώσσα!  

Δεν ξέρουμε αν αυτά τα στελέχη ενεργούν με δική τους πρωτοβουλία, ή υπάρχουν εντολές άνωθεν γι' αυτή την απαράδεκτη και παραβατική πράξη. Ούτε μας ενδιαφέρει αν πρόκειται για "Notification Request"  ή  "Business Analysis", ή όπως αλλιώς θέλει να λέγεται το κάθε έγγραφο. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι υπεύθυνοι, είναι ότι οφείλουν να εφαρμόζουν τους νόμους και να σταματήσουν άμεσα αυτή τη διαδικασία! Οπου χρειάζεται υπάρχουν και οι μεταφράσεις!  

Οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο έχουν δικαίωμα να γράφουν και να εκφράζονται στην επίσημη γλώσσα του ελληνικού κράτους. Σε περίπτωση που συνεχιστούν τέτοιες ενέργειες, την ευθύνη θα έχει ακέραιη η Διοίκηση της τράπεζας.  
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: