Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΑΝ ΤΟΝ συνάδελφο ΗΛΙΑ ΞΥΔΙΑ ΣΕ ΩΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΑΛΛΗΝΗΣ. ΒΑΡΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

Κάποτε θα φθάναμε και σ' αυτό, με το τρόπο που η εργοδοσία αντιλαμβάνεται και αντιμετωπίζει τη ζωή και την ασφάλεια των εργαζομένων! Ευτυχώς που δεν υπήρξαν τα χειρότερα για την ώρα! Γιατί όχι μόνο δεν παίρνονται μέτρα προστασίας, αλλά πολλές φορές δεν υπάρχει ούτε η στοιχειώδης υλικοτεχνική υποδομή με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι συνάδελφοι να εκτελούν εξωτερικές εργασίες σε μέρη επικίνδυνα και με το τρόπο που τις εκτελούσαν πριν 15 και 20 χρόνια!  Η ανταπόδοση της τράπεζας σε αυτή τη προσφορά είναι η πλήρης αδιαφορία και εγκατάλειψη, η υποβάθμιση, οι εξοντωτικές μεταθέσεις,(ο συγκεκριμένος συνάδελφος έχει μετατεθεί από το κατάστημα ΣΠΑΡΤΗΣ στο Κέντρο ΣΠΑΤΩΝ) και επί πλέον σε περίπτωση λαθών ή τυχόν παρατυπιών στην άσκηση του καθήκοντος,  η διενέργεια πειθαρχικών με το μόνιμο ερώτημα της απόλυσης! Αυτή είναι η συμπεριφορά της εργοδοσίας, απέναντι στους εργαζόμενους! Και το προεδρείο του "Ενωτικού Συλλόγου" (πρώην ΔΑΚΕ)  στον ΣΥΓΤΕ, ασχολείται με την αποστολή.... εξωδίκων κι επιστολών! 

Ο άτυχος συνάδελφος ΗΛΙΑΣ ΞΥΔΙΑΣ, μετέφερε αναγκαστικά με το δικό του αυτοκίνητο για τις ανάγκες της υπηρεσίας, επιταγές και άλλα έγγραφα από το Κέντρο ΣΠΑΤΩΝ στο κατάστημα ΠΑΛΛΗΝΗΣ, όπου και δέχθηκε  έξω από τη τράπεζα άγρια επίθεση από αγνώστους με βαριά αντικείμενα που τον τραυμάτισαν σπάζοντας και το αυτοκίνητο με σκοπό να του πάρουν τον χαρτοφύλακα, όπως κι έκαναν. 

Είναι βαριές οι ευθύνες της τράπεζας, γιατί πέραν των άλλων, ο άτυχος συνάδελφος θα μπορούσε να είχε χάσει και τη ζωή του, αν τα κτυπήματα ήταν σε πιο καίρια σημεία του σώματος!  Παράλληλα, οι διοικούντες θα πρέπει ν' απαντήσουν σε δύο βασικά ερωτήματα:  Γιατί δεν υπάρχουν μηχανήματα σκαναρίσματος επιταγών και εγγράφων στο Back Office των ΣΠΑΤΩΝ, ώστε ν' αποφεύγονται οι επικίνδυνες μετακινήσεις εκτός υπηρεσίας, όπως κάνουν όλες οι τράπεζες;;  Γίνεται "οικονομία" σε βάρος της ασφάλειας των συναδέλφων;;  Και ακόμη, σε περίπτωση που για κάποιους λόγους πρέπει να γίνει μεταφορά επιταγών, γιατί δεν φροντίζουν να υπάρχει συνοδεία αστυνομίας;;  

Από την άλλη μεριά, το προεδρείο του ΄'Ενωτικού Συλλόγου" στον ΣΥΓΤΕ, αντί να συγκαλέσει έκτακτο Δ.Σ. για να ληφθούν αποφάσεις δυναμικής παρέμβασης στη Διοίκηση της τράπεζας, με απαίτηση  να ληφθούν τώρα ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ  σε όλους τους χώρους και για κάθε εργασία, καθώς επίσης να αποζημιωθεί πλήρως ο συνάδελφος και να διευκολυνθεί σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, έβγαλε τη "γνωστή" ανακοίνωση που βγάζει καρμπόν κάθε φορά, με κοινοποίηση ...επιστολής στον κ. ΜΑΡΤΕΝ, όπου αναφέρει πως αν δεν λυθεί το θέμα, το λόγο θα έχει η ...Δικαιοσύνη!  Δηλαδή αν σε κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται τον πρώτο λόγο έχει η Δικαιοσύνη και όχι το Συλλογικό όργανο με τις παρεμβάσεις του, τότε γιατί οι συνάδελφοι πληρώνουν συνδρομές στον ΣΥΓΤΕ;; Εχουμε σωματείο ή δικηγορικό γραφείο;;  Και άντε πήγαμε στη Δικαιοσύνη. Μετά από πόσα χρόνια θα βγάλει απόφαση αν βγάλει;; Και τι θα γίνει μέχρι τότε με τα θέματα ασφαλείας της ζωής των συναδέλφων;;;  Ενδιαφέρεται τελικά το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ;; 

Τα συμπεράσματα δικά σας!  
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: